Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се събуди и осъзна с

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган се събуди и осъзна с
Коментари Харесай

Мехмед Дикме: Доган може да изпусне управлението на ДПС

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган се разсъни и осъзна с обръщението си какво е станало с Движение за права и свободи. От обръщението излиза наяве за две неща - Доган осъзнава, че партията е на път да се трансформира в корпоративно платена и бизнес организация.

Това съобщи някогашният министър на земеделието Мехмед Дикме пред bTV за обстановката в Движението за права и свободи.

По думите му Доган е трезвен с определянето на Делян Пеевски за претендент за ръководител на Движение за права и свободи. Пеевски към този момент е сложил според освен Доган, само че и Бойко Борисов, уточни Мехмед Дикме.

" Делян Пеевски има доста мощно въздействие в прокуратурата, в правосъдната система и в изпълнителната власт ", отсече той.

Според него Пеевски ловко съумява да съчетава икономическите с бизнес ползите. Възможно е Пеевски да се откаже даже от това, което предлага Доган от председателския пост на Движение за права и свободи. Положението става доста комплицирано с Делян Пеевски вътре в самата организация. Доган от 30 години може да изпусне ръководството на Движение за права и свободи, посочи Мехмед Дикме.

Той е на мнение, че Движение за права и свободи може да има единствено един началник, а не да се управлява от съпредседатели. Движение за права и свободи може да има мощен водач, само че Доган изгони всички харизматични хора от партията, уточни Дикме.

Мехмед Дикме предизвести, че проблемите в Движение за права и свободи стават все по-сериозни. ДПС има своята роля и място във властта не през задния вход и не посредством потреблението на властта за облаги на избрани водачи, сподели още той.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР